Wine lemonade
Put in a pot two pints of wine, a wine bottle of water, Zests of two Lemons, & also the juice which you express: Then put in nine or ten ounces of Sugar, more or less according to whether you like it sweetened, or according to the quality of the wine. Let it infuse approximately half an hour; then strain, & put it in bottles. When you want to drink some, chill it.
Limonade de Vin
Mettez dans une terrine deux pintes de vin, une chopine d'eau, les Zests de deux Citrons, & aussi le jus que vous exprimez: Ensuite mettez-y neuf ou dix onces de Sucre, plus ou moins selon que vous l'aimez sucré, ou selon la bonté du vin. Laissez-la infuser environ une demi-heure; ensuite passez la à la chausse, & la mettez dans des bouteilles. Quand vous voulez en boire, faites-la rafraîchir.
Nouvelle Instruction pour les Confitures, les Liqueurs, et les Fruits, François Massialot. Chez Claude Prudhomme, Paris, 1716, p. 305.
No comments:
Post a Comment